Du lette etter:

dualistisk menneskesyn idrett

Dualistisk og holistisk menneskesyn by Erle Nilsen Utler
prezi.com › dualistisk-og-holistisk-menneskesyn
Jun 14, 2014 · Erle Nilsen Utler. Sat Jun 14 2014. Hva som menes med et dualistisk og et holistisk menneskesyn og hvilke utslag de ulike synene kan gi i idrett.
Kroppssyn, idrett og mosjon | Tidsskrift for Den norske ...
tidsskriftet.no › 2000 › 10
Kroppssyn, idrett og mosjon. I artikkelen diskuteres på kritisk og systematisk vis hvilke forestillinger om mennesket, kroppen og bevegelsen som ligger til grunn for vår forståelse av mosjon og idrett. Artikkelen er basert på relevante kilder fra filosofi og sosiologi og fra idrettsstudier. Et tradisjonelt dualistisk menneskesyn forstår ...
Blogsjef: Dualistisk og holistisk menneskesyn
blogsjef.blogspot.com › 2010 › 10
Oct 21, 2010 · Dualistisk og holistisk menneskesyn. Hva mener vi med dualistisk og holistisk menneskesyn? Dualistisk: Skiller kroppen ut fra de opplevelsene vi får ved å drive idrett. Man mener med dette at uten kroppen finnes jeg ikke, men et slikt syn kan stenge ute mange gode opplevelser man får med idretten, Holistisk:
Dualistisk og holistisk menneskesyn - Blogsjef
http://blogsjef.blogspot.com › 2010/10 › dualistisk-og-...
Skiller kroppen ut fra de opplevelsene vi får ved å drive idrett. Man mener med dette at uten kroppen finnes jeg ikke, men et slikt syn kan ...
Idrett og Samfunn
http://sondrehalvorsen.blogspot.com
Beskirv kort synet på kroppen og idretten -I antiken: menneskesynet var holistisk, mennesket ble betrakter som et vesen med store evner.
Idrett og Samfunn
sondrehalvorsen.blogspot.com
Sep 28, 2010 · -I middelalderen: Dualistisk menneskesyn der kropp og sjel var delt. Kroppen tilhørte naturen og var den syndige delen, mens sjelen var den frie delen. Siden kroppen ikke hadde så mye positivt fokus ble idrett mest brukt som lek.-I renessansen kom det holistiske menneskesynet tilbake, og flere idretter og leker ble til.
Dualistisk og holistisk menneskesyn by Erle Nilsen Utler
https://prezi.com/bbdlcxwoyo1p/dualistisk-og-holistisk-menneskesyn
14.06.2014 · Erle Nilsen Utler. Sat Jun 14 2014. Hva som menes med et dualistisk og et holistisk menneskesyn og hvilke utslag de ulike synene kan gi i idrett.
Idrett og menneskesyn fra antikken til i dag Flashcards | Quizlet
https://quizlet.com › idrett-og-menneskesyn-fra-antikke...
I middelalderen kom det dualistiske menneskesynet. Mennesket ble oppfattet som et todelt vesen der kroppen tilhører det jordiske, som forsvinner og er ...
(PDF) Kroppssyn, idrett og mosjon - researchgate.net
www.researchgate.net › publication › 242569810
Et tradisjonelt dualistisk menneskesyn forstår kroppen som objekt og som del av den deterministiske naturen. I mosjon og idrett blir kroppen et middel til eksterne mål som helse og prestasjon.
Dualistisk og holistisk menneskesyn by Erle Nilsen Utler - Prezi
https://prezi.com › dualistisk-og-holistisk-menneskesyn
Hva som menes med et dualistisk og et holistisk menneskesyn og hvilke utslag de ulike synene kan gi i idrett. Outline. 12 frames. 1. Thumbnail of frame 1.
idrottsforum.org | Artikel | Kroppssyn, idrett og mosjon
https://www.idrottsforum.org/articles/loland/loland_1.html
Et tradisjonelt dualistisk menneskesyn forstår kroppen som objekt og som del av den deterministiske naturen. I mosjon og idrett blir kroppen et middel til eksterne mål som helse og prestasjon. Et alternativt, fenomenologisk syn forstår mennesket som kroppssubjekt. Her ligger hovedvekten på opplevelser og verdier i bevegelse og kroppsutfoldelse.
Kroppssyn, idrett og mosjon | Tidsskrift for Den norske ...
https://tidsskriftet.no/2000/10/tema/kroppssyn-idrett-og-mosjon
09.10.2000 · Kroppssyn, idrett og mosjon. I artikkelen diskuteres på kritisk og systematisk vis hvilke forestillinger om mennesket, kroppen og bevegelsen som ligger til grunn for vår forståelse av mosjon og idrett. Artikkelen er basert på relevante kilder fra filosofi og sosiologi og fra idrettsstudier. Et tradisjonelt dualistisk menneskesyn forstår ...
Idrett og Samfunn - Blogger
https://sondrehalvorsen.blogspot.com
28.09.2010 · -I middelalderen: Dualistisk menneskesyn der kropp og sjel var delt. Kroppen tilhørte naturen og var den syndige delen, mens sjelen var den frie delen. Siden kroppen ikke hadde så mye positivt fokus ble idrett mest brukt som lek.-I renessansen kom det holistiske menneskesynet tilbake, og flere idretter og leker ble til.
Idrett og menneskesyn fra antikken til i dag | Timetoast ...
www.timetoast.com › timelines › idrett-og
Et dualistisk menneskesyn ble sentralt - kropp, sjel og sinn er to separate ting -> kroppen dør, sjelen lever videre (endret fra holistsk menneskesyn). Samfunnet ble også sterkt klassedelt: det kom en enda tydeligere elite, og de som styre innenfor kristendommen fikk en sentral rolle i samfunnet.
Idrett og menneskesyn fra antikken til i dag | Timetoast ...
https://www.timetoast.com/timelines/idrett-og-menneskesyn-fra-antikken...
Et dualistisk menneskesyn ble sentralt - kropp, sjel og sinn er to separate ting -> kroppen dør, sjelen lever videre (endret fra holistsk menneskesyn). Samfunnet ble også sterkt klassedelt: det kom en enda tydeligere elite, og de som styre innenfor kristendommen fikk en sentral rolle i …
Med menneskesyn/idrett/kroppssyn fra antikken til i dag timeline
https://www.timetoast.com › timelines › med-menneske...
I antikken ble mennesket sett på som vakkert av grekerne i tillegg til at det var et holistisk menneskesyn som betyr at menneskekroppen blir sett på som en ...
Idrett og menneskesyn fra antikken til idag - Padlet
https://padlet.com › frankis
et dualistisk menneskesyn fortolket av kristendommen mennesket betraktet som et todelt system; kroppen tilhørte den ufrie naturen og
Blogsjef: Dualistisk og holistisk menneskesyn
https://blogsjef.blogspot.com/2010/10/dualistisk-og-holistisk-menneskesyn.html
21.10.2010 · Dualistisk: Skiller kroppen ut fra de opplevelsene vi får ved å drive idrett. Man mener med dette at uten kroppen finnes jeg ikke, men et slikt syn kan stenge ute mange gode opplevelser man får med idretten, Holistisk: Her bruker vi idretten til å realisere oss selv, og få frem de verdiene og gledene man selv får ved å drive en idrett.