Argumentasjon – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/ArgumentasjonArgumentasjon betegner grunngivning (i form av et eller flere argument) av påstander (standpunkt) i den hensikt å overtale og overbevise andre. Argumentasjon benytter argumenter for å begrunne et synspunkt, eller standpunkt. Å argumentere benyttes når vi forklarer noe eller prøver å overbevise noen. Å argumentere betyr således å klarlegge eller bevise noe.
slang - Store norske leksikon
https://snl.no/slangSlang er ord og uttrykk som avviker fra normalspråket, og som ikke er fagspråk eller dialekt. Slanguttrykk er uformelle og brukes ofte for å uttrykke sterke følelser. Ofte markerer slang en form for gruppetilhørighet. Slang følger ikke nødvendigvis samme skillelinjer som dialekter. Noen slangord er knyttet til bestemte dialekter og begrensede geografiske områder, mens andre …
argument - Store norske leksikon
https://snl.no/argumentArgument er en samling påstander som er innbyrdes relaterte som ett eller flere premisser og en konklusjon. Et argument er ikke sant eller falskt, men gyldig eller ugyldig. Det er gyldig dersom konklusjonen er underbygd av premissene, det er logisk gyldig dersom det er umulig at premissene er sanne og at konklusjonen er falsk. I det sistnevnte tilfelle har vi et deduktivt …
Hoveddel - norsksidene.no
https://norsksidene.no/web/PageND.aspx?id=99666Flertallsargument. At flertallet mener eller sier noe, behøver ikke å bety at det er fornuftig eller sant. Eksempel: De fleste mener at det lurt å stemme på det største partiet. Da bør du gjøre det også. Ekspertargument. Du må gjerne vise til forskning og autoriteter dersom disse uttaler seg på sitt fagområde. Eksempel:
argument - Store norske leksikon
snl.no › argumentargument. Argument er en samling påstander som er innbyrdes relaterte som ett eller flere premisser og en konklusjon. Et argument er ikke sant eller falskt, men gyldig eller ugyldig. Det er gyldig dersom konklusjonen er underbygd av premissene, det er logisk gyldig dersom det er umulig at premissene er sanne og at konklusjonen er falsk.
Hoveddel
norsksidene.no › web › PageNDFlertallsargument. At flertallet mener eller sier noe, behøver ikke å bety at det er fornuftig eller sant. Eksempel: De fleste mener at det lurt å stemme på det største partiet. Da bør du gjøre det også. Ekspertargument. Du må gjerne vise til forskning og autoriteter dersom disse uttaler seg på sitt fagområde. Eksempel:
Blogger - Marius
2keb-ma.blogspot.comFeb 12, 2010 · 5. Flertallsargument er for eksempel ”Alle de andre får lov” dette er et flertallsargument. Det er et debattinnlegg skrevet av Kristin Samuelsen fra Åssiden. Publisert onsdag 10.februar 2010 kl.22.37. Sist oppdatert onsdag 10. februar 2010 kl.22.37. Innlegget ble hentet fra dt.no