Fristil (bryting) – Wikipedia
no.wikipedia.org › wiki › Fristil_(bryting)Fristil-bryting etter internasjonale regler, har vært en olympisk øvelse siden 1920. (Fristil-bryting etter anglo-amerikanske regler, var olympisk øvelse i 1904 og 1908.) Regler til internasjonal fristil-bryting, ble formulert av FILA året etter (1921). Norgesmesterskap finnes nå kun for kvinner. NM for menn, fantes i årene 1948 til 1954.
Bryting – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/BrytingBryting er en idrettsgren i form av en tvekamp mellom to utøvere. Flere av kampsportene som regnes som stilarter av bryting, har internasjonal utbredelse og lange historiske røtter.. Helleristninger og hulemalerier, antatt å være 15 000 til 20 000 år gamle funnet i Sør-Europa, viser brytere i de samme posisjoner som i nåtidens OL. [trenger referanse] Bryting var den siste, …
bryting - Store norske leksikon
https://snl.no/brytingBryting, kampidrett kjent flere tusen år tilbake og utviklet i mange nasjonale former, for eksempel japansk sumo og islandsk glíma. Nær beslektede idretter er judo og jujutsu. Moderne konkurransebryting er organisert i det internasjonale bryteforbundet UWW, og deles i stilartene gresk-romersk stil og fristil. I disse formene skal man ved å koble grep om kropp, armer og …
Bryting - NM-veka
https://www.nm-veka.no/idretter/brytingBryting. Norges Bryteforbund organiserer fire ulike brytegrener. Fristil I fristilbryting bryter man en mot en. En bryter har blå drakt og en har rød. Brytingen går ut på å presse motstander ut av balanse og ut av bryteringen som har en diameter på sju meter, eller kaste motstanderen i matta.