Adverb – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/AdverbAdverb er en ordklasse som består av ord som står til og modifiserer verb, adjektiv, preposisjoner, andre adverb og av og til substantiver. På latinsk betyr det "til verb", som betyr at det er noe som forteller verbet. Adverbene gir uttrykk for tid, sted, grad, nektelse eller måte, og forteller noe om det de står til. Adverb kan gjøre språk mer levende eller tydelig. Adverb pleier å være underordnet verb, adjektiv eller andre adverb.
Setningsadverb - grammatikk.com
www.grammatikk.com/pdf/Setningsadverb.pdfSetningsadverb forteller ikke hvor eller når vi gjør noe, men de betyr veldig mye for innholdet i setningen. Se på disse eksemplene med setningsadverbene ikke, bare, også og kanskje: Jeg kan ikke snakke norsk. (Vi må snakke et annet språk.) Jeg kan bare snakke norsk. (Jeg kan ingen andre språk.) Jeg kan også snakke norsk.
Du liker vel ikke tran?
www.sprakradet.no › Vi-og-vart › PublikasjonerOg det er jo rett at de kan ha noenlunde samme betydning, jf. Han er ugift – Han er ikke gift. Men det gjelder ikke bestandig. Noen ganger har vi ord som sjelden eller aldri brukes uten u-: uhumsk, uforskyldt, ukuelig, utyske o.a. Eller ordet får en annen betydning med u-: ugild, ukrutt, unote, utøy – og uhørt, som innsenderen nevner.
vestnorsk – Store norske leksikon
snl.no › vestnorskVestnorsk har ofte lang vokal i norrøne kortstava ord som: vet, skot, bos (avfall), lok (lokk) der austnorsk har vett, skott/skøtt, boss og låkk med kort vokal. Innafor vestnorsk målområde er det ein del diftongering av norrøne lange vokalar, jamfør døme som heus (hus), soul (sol), baot (båt), pao (på), dao (då).