Hva spiser jerven? Forklart - ForklarMeg.com
https://forklarmeg.com/hva-spiser-jerven07.01.2021 · Hva spiser jerven? Forklart. Jerven er en av de fire store rovdyrene i Norge, men i motsetning til de tre andre (gaupe, bjørn og ulv) er det ikke en spesielt dyktig jeger. Jerven har nemlig heller spesialisert seg på andre ting, inkludert en vanvittig god luktesans som lar den snuse seg frem til dyr som har dødd av andre årsaker.
gaupe – Store norske leksikon
https://snl.no/gaupe09.08.2021 · Gauper er effektive jegere og kan drepe dyr som er langt større enn seg selv. I Norge er rådyr det mest vanlige byttedyret for gaupa, men de spiser også mindre pattedyr og fugler.De kan også ta husdyr som sau og tamrein.I Sibir der det ikke finnes rådyr, utgjør harer den viktigste føden for gaupa.. Gauper jakter ved å forfølge byttet og så angripe i bakhold (smygejakt).
Gaupe | Dyreparken
https://www.dyreparken.no/opplevelser/gaupeGauper er rovdyr og favorittmaten er rådyr. De er utrolig spenstige og gode til å hoppe. En gaupe kan hoppe fem meter langt og to meter rett opp. Den har kraftige bakbein til å hoppe med, sterke tenner til å ta livet av byttet med og kraftige, lange klør til å holde byttet fast med. Gaupa jakter med overraskelsesangrep hvor den smyger seg inn på byttet.
Rovdata - Gaupe - Fakta om gaupe
https://rovdata.no/Gaupe/Faktaomgaupe.aspxFakta om gaupe. Gaupa er det eneste kattedyret som lever vilt i Norge. Den er en rask og effektiv jeger og spiser hovedsakelig hjortevilt. Hannene veier i snitt cirka 23 kilo, og hunnene i snitt cirka 17 kilo. Det er svært sjelden at individer veier over 25 kilo. Gaupa kan bli opptil 1,2 meter lang og den har en kort hale med svart tupp.
Gaupe – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/GaupeGaupe eller eurasisk gaupe (Lynx lynx) er et mellomstort kattedyr (Felidae) i slekten ekte gauper (Lynx). Arten er mest tallrik i det boreale barskogbeltet i Eurasia, men fragmenterte bestander finnes også i mer sydlige strøk. Det er beskrevet flere underarter. Gaupa står oppført som sterkt truet på Norsk rødliste for arter 2015, men arten som sådan regnes av IUCN som livskraftig. Arten kan være båd…