Hveteboller | Det søte liv
https://www.detsoteliv.no/oppskrift/hveteboller03.10.2004 · Dette er en veldig god oppskrift på "Hveteboller"! Hemmeligheten ligger i hornsaltet, som gir svært myke og luftige boller. Bollene er uten egg. Oppskriften rekker til 24 stk. Ingredienser: ♥ 50 g gjær ♥ 100 g smør ♥ 3,5 dl melk ♥ 1 dl sukker ♥ 1 ts kardemomme ♥ 0,5 ts hornsalt ♥ ca 600 g hvetemel. Pensling: ♥ 1 egg ♥ 2 ss ...
Verdens beste boller | Det søte liv
www.detsoteliv.no › oppskrift › verdens-beste-bollerSep 04, 2007 · Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time. Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter ...
"Uten alt": Hveteboller - uten melk
www.utenalt.no/2012/10/hveteboller-uten-melk-og-soya.htmlHveteboller - uten melk Vi fikk oss ei flott svigerdatter i helga (lykkelige oss), men dessverre er også hun allergisk, for hun tåler nemlig ikke melk. Hun er imildertid ikke veldig kravstor, så hun syns det er helt greit å spise samme mat som "allergikeren" vår, dvs. at i tillegg til at maten er melkefri, så er det også uten gluten, nøtter, soya, fisk, skalldyr + + +
Verdens beste boller | Det søte liv
https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller04.09.2007 · Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften "Lesernes beste". I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften, for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig. Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal …