hvetemel - Store norske leksikon
snl.no › hvetemelHvetemel er siktet mel av hvete, det vil si mel hvor det meste av kimen og så å si alt av skallet er fjernet. Hvetemel brukes i kaker, brød og annet bakverk, dessuten som tykningsmiddel i supper, sauser og mange andre matvarer.
hvetemel - Store norske leksikon
https://snl.no/hvetemelHvetemel er siktet mel av hvete, det vil si mel hvor det meste av kimen og så å si alt av skallet er fjernet. Hvetemel brukes i kaker, brød og annet bakverk, dessuten som tykningsmiddel i supper, sauser og mange andre matvarer. Mel som kvernes av hele kornet, kalles sammalt mel. I Norge har hvetemelet en utmalingsgrad på 78 prosent. Dette gir et hvetemel med rundt 0,65 prosent aske ...
Hvetemel | Regal.no
https://www.regal.no/produkter/mel/hvetemelHvetemel. Hvetemel er finmalt og siktet mel av hvete med høy gluten. Her vil du finne informasjon om produkter som speltmel, Graham mel, Ideal Mel og selvfølgelig vår klassiske Kjerne Hvete sammen med andre produkter. Hvetemel brukes til kaker og brødbaking. En desiliter mel er ekvivalent med omtrent 60 gram, men varierer med nivået av ...
Hvetemel | Regal.no
www.regal.no › produkter › melHvetemel. Hvetemel er finmalt og siktet mel av hvete med høy gluten. Her vil du finne informasjon om produkter som speltmel, Graham mel, Ideal Mel og selvfølgelig vår klassiske Kjerne Hvete sammen med andre produkter. Hvetemel brukes til kaker og brødbaking. En desiliter mel er ekvivalent med omtrent 60 gram, men varierer med nivået av ...
Hvete – Opplysningskontoret for brød og korn
https://brodogkorn.no/oppskrift_tema/hvete05.11.2021 · Siktet hvetemel er det bakemelet vi bruker mest, fordi det gir lette og luftige bakverk. Siktet hvetemel egner seg godt i kombinasjon med andre melsorter som ikke har like god bakeevne, som bygg og havre. I de senere årene har mel basert på gamle kornsorter blitt mer tilgjengelig. Eksempler på denne typen mel kan være er spelt, emmer og ...