kosthold - Store medisinske leksikon
sml.snl.no › kostholdKosthold er forbruket av matvarer over en viss periode. Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser.
kosthold - Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no/kostholdKosthold er forbruket av matvarer over en viss periode. Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser. For å opprettholde normal kroppsfunksjon er det nødvendig med et tilstrekkelig …
Økologi - Alt om kost
altomkost.dk › maerker › oekologiDet Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver: guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%). Både offentlige spisesteder (fx børneinstitutioner) og private spisesteder (fx caféer og restauranter) kan få Det Økologiske Spisemærke. Som forbruger har du på den måde mulighed for at vælge økologi, når du spiser ude.
Sunt kosthold - NHI.no
https://nhi.no/kosthold/ernaring/sunt-kostholdSunt kosthold. Å ha et sunt kosthold er et mål for oss alle, men det er spesielt viktig for personer som har risikotilstander som diabetes type 2, høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Et sunt kosthold skal dekke behovene våre for næringsstoffer, sikre god regulering av blodsukkeret, og bidra til at vi kan unngå overvekt. Sist revidert: 14 ...