Kommentar: Roflmao, idk, wtf, xoxo, btw, elns, ftw, brb, stfup
https://nab.no/roflmao-idk-wtf-xoxo-btw-elns-ftw-brb-stfup/19.1281706.06.2016 · – SMS-språk kjennetegnes ved utbredt bruk av forkortelser og slang. Dette språket oppsto når mobiltelefon ble vanlig i slutten av 90-tallet. Mye av grunnen til at språket oppsto var at de første mobilene var langsomme å skrive på med sine små tastatur, og i tillegg kunne hver melding kun inneholde 160 tegn, skriver hvabetyrdet.com .
Forkortelser - Syntaksis
syntaksis.dk › forkortelserJun 09, 2015 · Forkortelser kan på en gang være praktiske og dødirriterende. De er naturligvis praktiske, fordi de er korte og sparer derved forfatteren både tid og plads. Den tid, som forfatteren sparer, skal læseren dog sommetider bruge på at forstå forkortelserne i en tekst. Derfor er de også irriterende. Vær forsigtig, når du bruger forkortelser, og overvej, […]
SMS – Store norske leksikon
https://snl.no/SMSSMS er en mobiltelefontjeneste som lar brukere utveksle tekstmeldinger. SMS-meldinger sendes til en mobiltelefon, enten fra en annen mobiltelefon eller fra en PC med internett-tilgang. Tjenesten er grunnlaget for flere typer tilleggstjenester, der man kan få meldinger om børskurs, forsinkede fly og liknende. SMS brukes nå også til markedsføring.
SMS-språk - Min norsk Weebly
norskanniken.weebly.com › sms-spraringkSom vi vet er det mange forskjellige kulturer i de norske skolene, og det er ikke alle elevene som snakker eller skriver norsk. Jeg tror at SMS-språket kan være med på å forvirre disse elevene siden de mest sannsynlig får meldinger fra medstudenter på dialekt og/eller SMS-språk. Jeg tror det er enklere å lære seg de ulike forkortelsene ...
1980-2010: MSN- og SMS språk
vortsprog.blogspot.com › 2011 › 01Jan 23, 2011 · MSN- og SMS språk. Det har skjedd en del forandringer i det norske språket siden vi begynte å chatte og sende SMS. For du har vel ikke alltid brukt uttrykk som LOL, BRB, ILU, SAP og ATM? De fleste ungdommer skriver trøndersk eller bruker forkortelser på MSN og på SMS. De vanligste forkortelsene: Norske forkortelser: - GID = Glad i deg.