Næringsstoffer | Helse & Kosthold
sunndag.wordpress.com › næringsstofferNæringsstoffer er bestanddeler i maten, og hvert næringsstoff har hver sin funksjon for kroppen. Hovednæringsstoffene er karbohydrater, fett og proteiner. Dette er først og fremst energigivende næringsstoffer og gir energi ved forbrenning. Felles for alle de energigivende næringsstoffene er at de består av karbon (C), hydrogen (H) og ...
Næringsstoffer i egg – Spurt.no
https://spurt.no/naeringsstoffer-i-egg26.06.2020 · Ett egg har bare 75 kalorier, men 7 gram protein av høy kvalitet, 5 gram fett og 1,6 gram mettet fett, sammen med jern, vitaminer, mineraler og karotenoider. Egget er et kraftverk av sykdomsbekjempende næringsstoffer som lutein og zeaxanthin. Disse karotenoidene kan redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon, den viktigste ...
Myter og sannheter om egg - Klikk.no
https://www.klikk.no › matHva inneholder egg? ; Karbohydrat, 272-363 g, 0,3 g ; Vitamin A, 700 RAE*, 215 RAE* ; Vitamin D · 10 µg (mikrogram), 4 µg ; Vitamin B6, 1,2 mg, 0,12 ...
Egg næringsinnhold | Artikkel - MatPrat
www.matprat.no › artikler › ernaringNov 08, 2021 · Selv om egg kun bidrar med rundt 1 % av kaloriinntaket vårt, så er egg den nest viktigste kilden til vitamin E, den tredje viktigste kilden til vitamin D og den fjerde viktigste kilden til vitamin B 12 i det norske kostholdet. En porsjonsomelett bestående av to egg har et høyt innhold av protein, enumettet fett, vitamin D, vitamin E ...