Pragmatisme – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/PragmatismePragmatismen er en retning innen filosofien som var dominerende i USA i første del av 1900-tallet. Pragmatismen baserer seg på prinsippet om at brukbarheten og praktiserbarheten av ideer, politikk og forslag er kriteriene de skal måles med. Pragmatismen understreker at handling skal prioriteres over doktrine og at erfaring skal prioriters over faste prinsipper. Pragmatismen mener at ideer låner sin mening fra sine konsekvenser og sin sannhet fra hvordan de kan verifiseres. P…
pragmatiker - Store norske leksikon
https://snl.no/pragmatiker18.07.2020 · Store norske leksikon Ordforklaringer Fremmedord og lånord En pragmatiker er en person som legger vekt på det nyttige eller praktisk gjennomførbare, men som ikke nødvendigvis følger overordnede prinsipper eller regler. Uttale pragmˈatiker Etymologi se pragmatisk, pragmatikk Innen filosofi er en pragmatiker tilhenger av pragmatismen.
pragmatisk - Store norske leksikon
https://snl.no/pragmatisk14.06.2019 · pragmatisk Store norske leksikon Ordforklaringer Fremmedord og lånord Pragmatisk er å være fleksibel, praktisk eller tilpasningsdyktig. En pragmatisk løsning på et problem vil være praktisk nyttig og hensiktsmessig, men ikke nødvendigvis følge overordnede prinsipper eller regler. Uttale pragmˈatisk Etymologi avledet av pragmatikk
pragmatisk - Store norske leksikon
snl.no › pragmatiskpragmatisk. Brødsmulesti. Store norske leksikon. Ordforklaringer. Fremmedord og lånord. Artikkelstart. Pragmatisk er å være fleksibel, praktisk eller tilpasningsdyktig. En pragmatisk løsning på et problem vil være praktisk nyttig og hensiktsmessig, men ikke nødvendigvis følge overordnede prinsipper eller regler. Faktaboks.
pragmatisme - Store norske leksikon
https://snl.no/pragmatisme06.12.2020 · Pragmatismen er en innflytelsesrik filosofisk retning som betoner menneskelige handlinger og behovet for å løse problemer. Den er mangfoldig og har ulike underarter, men felles for pragmatistene er deres benektelse av at kunnskap kan ha et absolutt sikkert grunnlag. All viten er feilbarlig og reviderbar. Dette gir seg også utslag innenfor etikk.