Definisjon av salg og skjenking. Ved skjenking skal drikking skje på skjenkestedet, for eksempel i en bar eller på en restaurant. Skjenking krever både serverings- og skjenkebevilling. Ved salg, for eksempel fra en butikk, skal drikking skje utenom salgsstedet. Salg av alkohol krever salgsbevilling. Alt om salgsbevilling finner du her.
Tiden for skjenking av brennevin er fastsatt direkte i alkoholloven. Brennevin kan skjenkes fra kl. 13.00 til 24.00. Kommunestyret kan forlenge skjenketiden, ...
Her omtales kun alkohollovens bestemmelser som vedrører skjenking av alkohol. ... og kan fastsette særlige regler under hensyn til de stedlige forhold.
Skjenking av annen alkoholholdig drikk kan skje fra kl. 08.00 til 01.00. Kommunestyret kan generelt for kommunen eller for det enkelte skjenkested innskrenke eller utvide tiden for skjenking i forhold til det som følger av første ledd. Fastsatt skjenketid kan utvides for en enkelt anledning. Skjenking av alkoholholdig drikk gruppe 3 er ...
Alkoholforskriften Alkoholforskriften er gitt i medhold av alkoholloven. Forskriften inneholder regler om utøvelsen av salgs- eller skjenkebevillingen, og regler for tildeling av prikker og inndragning av bevilling ved brudd på alkoholloven. Serveringsloven Formålet med loven er å sikre forsvarlig drift av serveringssteder.
Salg, skjenking eller utlevering av alkoholsvak drikk og alkoholholdig drikk gruppe ... retningslinjer for hvilke bevillinger det må søkes om fornyelse for.
Skjenking av alkoholholdig drikk gruppe 3 er forbudt mellom kl. 03.00 og 13.00. Skjenking av annen alkoholholdig drikk er forbudt mellom kl. 03.00 og 06.00. Tiden for skjenking av alkoholholdig drikk gruppe 3 kan ikke fastsettes utover den …
Det innebærer at skjenking av alkoholholdig drikk som inneholder mindre enn 22 volumprosent alkohol, kan skje alle dager mellom kl. 08.00 og 03.00, mens skjenking av alkoholholdig drikk som inneholder mellom 22 og 60 volumprosent alkohol, kan skje alle dager mellom kl. 13.00 og 03.00. Skjenketidens slutt
Alkohol skal ikke serveres på UiO før klokka 15.00. Det er ikke tillatt med alkoholservering på Universitetsplassen. All servering av alkohol mot vederlag krever skjenkebevilling. For å servere eller drikke alkohol i fellesarealer eller arealer tilgjengelig for allmennheten må det foreligge skjenkebevilling.
Tiden for skjenking av brennevin er fastsatt direkte i alkoholloven. Det følger av alkoholloven § 4-4 at brennevin kan skjenkes fra kl. 13.00 til 24.00.
Tiden for skjenking av alkoholholdig drikk – § 4-4. Generelt blir normaltiden å gjelde. Normaltiden for skjenking av alkohol under 22 volumprosent (øl og vin) er fra kl. 08.00–01.00. Normaltid for skjenking av drikk som inneholder 22 volumprosent alkohol eller mer (brennevin) er …
I forskrift om omsetning av alkoholholdig drikk mv. (alkoholforskriften) finner vi utfyllende regler som gjelder når vi skal skjenke alkohol til gjester.
Alkoholpolitisk handlingsplan omtaler Oslo kommunes alkoholpolitikk. Denne politikken har to hovedmål: Oslo skal være en trygg hovedstad med bedre folkehelse og ...
13.08.2018 · § 1-5. Aldersgrenser Salg, skjenking eller utlevering av alkoholholdig drikk gruppe 3 må ikke skje til noen som er under 20 år. Salg, skjenking eller utlevering av alkoholsvak drikk og alkoholholdig drikk gruppe 1 og 2 må ikke skje til noen som er under 18 år. § 8-9. Serverings- …
Videre er vilkårene utformet med tanke på å hindre. «kreative» ordninger for å omgå reglene om bevillingsplikt ved skjenking. "Sluttet selskap". Med "sluttet ...
Sep 28, 2002 · Bevilling for skjenking av alkohol. For å kunne importere, produsere, distribuere, omsette, eller skjenke alkohol trengs det en bevilling (tillatelse) fra det offentlige. Her får du hovedpunktene i regelverket som gjelder skjenkebevilling. Med skjenking menes salg av alkohol som drikkes på stedet.
Skjenking av alkohol Om UiO > Regelverk og retningslinjer > Bruk av eiendommene > Leie og bruk av lokaler > Skjenking av alkohol Disse retningslinjene gjelder for servering av alkohol ved Universitetet i Oslo.
Den som selger, utleverer eller skjenker alkoholholdig drikk med 22 volumprosent alkohol eller mer, må ha fylt 20 år, og den som selger, utleverer eller ...
Grader av alkoholpåvirkning . Regler om plassering av alkohol. På salgssteder for alkoholholdig drikke i gruppe 1 (over 2,5 og høyst 4,7 volumprosent alkohol) skal slik drikke plasseres på en slik måte at den ikke kan forveksles med alkoholfri og alkoholsvak drikke jf. alkoholforskriften § 3-3 (lovdata.no).
28.09.2002 · Bevilling for skjenking av alkohol For å kunne importere, produsere, distribuere, omsette, eller skjenke alkohol trengs det en bevilling (tillatelse) fra det offentlige. Her får du hovedpunktene i regelverket som gjelder skjenkebevilling. Med skjenking menes salg av alkohol som drikkes på stedet. For å drive slikt salg kreves skjenkebevilling.
Tiden for skjenking av alkoholholdig drikk – § 4-4. Generelt blir normaltiden å gjelde. Normaltiden for skjenking av alkohol under 22 volumprosent (øl og vin) er fra kl. 08.00–01.00. Normaltid for skjenking av drikk som inneholder 22 volumprosent alkohol eller mer (brennevin) er fra kl. 13.00–24.00.