Solmisasjon – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/SolmisasjonSolmisasjon betegner et system for å tilordne bestemte stavelser til hver note i en musikkskala.Flere solmisasjons-systemer er i bruk. I India finner vi referanse til solmisasjon i Veda-samlinger som Upanishadene, der et musikksystem av syv noter er diskutert, senere realisert under navnet sargam.Notenavnene i indisk klassisk musikk er: sa, re, ga, ma, pa, dha, …
solfège – Store norske leksikon
https://snl.no/solfège05.05.2020 · Solfège er en sangpedagogisk øvelse hvor eleven synger på stavelsene do, re, mi og så videre (solmisasjon) eller på en enkelt vokal (vokalisasjon). Formålet er å trene opp tonetreffing og sangteknikk. Øvelsesstykker i solfège kom i bruk etter monodiens gjennombrudd på 1600-tallet med Italia som foregangsland. Det ble utgitt samlinger, som Solfèges d’Italie …
solmisasjon – Store norske leksikon
news.arta-persada.com/host-http-snl.no/solmisasjon05.01.2022 · Solmisasjon ble opprinnelig utviklet på 1000-tallet av den italienske benediktinermunken Guido fra Arezzo.Han innførte en skala på 6 toner (), som han kalte ut, re, mi, fa, sol, la etter første stavelse i hver linje av den latinske hymnen Ut queant laxis.På 1600-tallet ble ut erstattet med do, visstnok av musikkviteren Giovanni Battista Doni.
solmisasjon – Store norske leksikon
https://snl.no/solmisasjon05.05.2020 · Solmisasjon er en metode til å lære de enkelte toner ved hjelp av stavelser som tonenavn: do, re, mi, fa, sol, la, ti. Som pedagogisk metode gir den tonehøydene en lyd som er lett å synge og som er lett å innarbeide i hukommelsen. Betegnelsen har vært brukt både spesifikt om den opprinnelige metoden, utviklet i middelalderen av Guido fra Arezzo, og om bruk av …
Solmisasjon – Wikipedia
no.wikipedia.org › wiki › SolmisasjonSolmisasjon betegner et system for å tilordne bestemte stavelser til hver note i en musikkskala.Flere solmisasjons-systemer er i bruk. I India finner vi referanse til solmisasjon i Veda-samlinger som Upanishadene, der et musikksystem av syv noter er diskutert, senere realisert under navnet sargam.
Cantus firmus – Wikipedia
nn.wikipedia.org › wiki › Cantus_FirmusNamnet fekk ein særskild melodi på grunnlag av solmisasjon, noko som var svært vanleg på denne tida. I staden for å la cantus firmus liggje jamnt i ei stemme, kunne melodien stundom varierast på to eller tre, etter kanon-prinsippet. Andre gonger vart han løyst opp i gjennomført imitasjon. Det har vore hevda at dette var ei engelsk ...