middelalderen – Store norske leksikon
https://snl.no/middelalderen13.07.2020 · Middelalderen er den vanlige betegnelsen på den 1000 år lange perioden i Europas historie som ligger mellom antikken og moderne tid. Det er vanlig å regne tiden fra omkring 500 til omkring 1500 til middelalderen. Middelalderen begynner med at den vestlige delen av Romerriket ble oppløst, og nye riker ble etablert i Europa. Perioden kjennetegnes av spredning av …
Tidlig middelalder – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/Tidlig_middelalderTidlig middelalder er en betegnelse for en historisk epoke i middelalderen som blir delt inn i tidlig middelalder, høymiddelalderen og senmiddelalderen. Tidlig middelalder er perioden i europeisk historie fra slutten av Romerriket på 400-tallet til veksten av det tysk-romerske riket under Otto I den store på 900-tallet. Denne periodeinndelingen er et omdiskutert emne slik at nøyaktige årstall er van…
Middelalderen – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/MiddelalderenMiddelalderen (latin: medium aevum eller media ætas) er en periode i europeisk historie som strekker seg fra antikkens avslutning til tidlig moderne tid eller renessansen. Innen politisk historie har det vært vanlig å tidsfeste den mer presist til 476–1453, med henholdsvis det vest- og østromerske rikes fall som ytterpunktene.
folkevandringstiden – Store norske leksikon
https://snl.no/folkevandringstid16.08.2021 · Folkevandringstiden er en arkeologisk tidsperiode i Nord-Europa fra om lag 375 til 550 etter vår tidsregning. Folkevandringstiden utgjør sluttfasen av eldre jernalder. Betegnelsen «folkevandringstid» gir assosiasjoner til de store folkeforflytningene, til de stadige konfliktene mellom det mektige Romerriket og germanske stammer og stammeforbund, til Romerrikets «fall» …
Middelalderen - Historie - VG2 - StuDocu
www.studocu.com › no › documentDette førte til at siste rest av det østromerske riket gikk til grunn. Middelalderen. Fag: Historie (VG2) 1) Kirkeorganisasjonen var i tidlig middelalder godt utbygd lokalt og regionalt. Kirker. og prester var organisert i kirkesokn, som igjen var del av et bispedømme ledet av. en biskop.