hva slags fett? - NHI.no
https://nhi.no/kosthold/ernaring/fett-hva-slags-fettFett deles inn i fire hovedkategorier: mettet fett, enumettet fett, flerumettet fett og transfett. På NHI.no finner du pasientinformasjoner, nyhetsartikler og intervjuer. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.
Feit Electric on the App Store
apps.apple.com › us › appControl and manage your Feit Electric LED Smart Bulbs from anywhere with this helpful app. Easily turn lights on/off, dim, set groups, timers or schedules. Customize color or tune color temperature if feature is supported by the bulb. Bulbs also work with Amazon Alexa or Google Assistant and can…
fett - Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no/fett21.09.2021 · Fett er en type beslektede kjemiske forbindelser som ofte fungerer som energilager. Fett dannes i cellene hos både dyr og planter. For mennesket og andre dyr er fettet særlig viktig som kilde til energi. I menneskers kosthold er fett den nest viktigste kilden til energi, etter karbohydrater. I tillegg er fett viktig som kilde til essensielle fettsyrer.
mettet fett - Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no/mettet_fettMettet fett er fett i kosten som inneholder fettsyrer som ikke har dobbeltbindinger mellom karbonatomene. Blant fettrike matvarer er det palmefett, kakaofett, kokosfett og smør som har det høyeste innholdet, med mer enn 50 prosent mettet fett. Fett fra drøvtyggere som storfe og småfe inneholder også nærmere 50 prosent mettet fett.
The Feitt Genealogy and Family Tree Page
www.genealogytoday.com › finderThe Feitt Family Tree. It is important to remember that there is no single Feitt family tree, as last names were assigned to people for various reasons. We are often asked, What records are best for finding my female Feitt ancestor's maiden name? and you might be surprised at the answer.
Fett – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/FettFett er en spesiell type estere som er bygd opp av alkoholen glyserol og tre fettsyrer.De tre fettsyrene kan være forskjellig bygd slik at fettmolekylene kan bli store og komplekse. I dyr og mennesker er fett i første rekke en energikilde og mesteparten av opplagsnæringen er lagret i fettreservene som finnes i underhudsfettet og i bukhulen.