Fett i formler - Fetefakta
fetefakta.no › fett-i-formlerFor å forstå forskjellene skal vi derfor lære om hvordan fettet er bygd opp. De ulike typene fett har alle ulike egenskaper. Dette gjelder både for fettet du lager mat med, og det fettet som finnes i kroppene våre. Svaret på hvordan de ulike fettypene fungerer ligger i molekylene – altså hvordan fettet er bygget opp.
Fett i formler - Fetefakta
https://fetefakta.no/fett-i-formlerFor å forstå forskjellene skal vi derfor lære om hvordan fettet er bygd opp. De ulike typene fett har alle ulike egenskaper. Dette gjelder både for fettet du lager mat med, og det fettet som finnes i kroppene våre. Svaret på hvordan de ulike fettypene fungerer ligger i molekylene – altså hvordan fettet er bygget opp.
prøve kap.3-4 Flashcards - Quizlet
quizlet.com › 168349845 › prove-kap3-4-flash-cardsKostsirkelen forteller oss hvilken mengde du skal ha av de foskjellige næringsmidlene. Den er et hjelpemiddel i kostplanleggingen. I kostsirkelen er matvarene inndelt i fem grupper: 1. grønnsaker, poteter, frukt og bær. 2. korn, kornprodukter og tørkede belgfrukter. 3. fisk, rødt og hvitt kjøtt, egg og innmat. 4. melk og melkeprodukter.
Fett – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/FettFett er en spesiell type estere som er bygd opp av alkoholen glyserol og tre fettsyrer.De tre fettsyrene kan være forskjellig bygd slik at fettmolekylene kan bli store og komplekse. I dyr og mennesker er fett i første rekke en energikilde og mesteparten av opplagsnæringen er lagret i fettreservene som finnes i underhudsfettet og i bukhulen.