prøve kap.3-4 Flashcards - Quizlet
quizlet.com › 168349845 › prove-kap3-4-flash-cardsKostsirkelen forteller oss hvilken mengde du skal ha av de foskjellige næringsmidlene. Den er et hjelpemiddel i kostplanleggingen. I kostsirkelen er matvarene inndelt i fem grupper: 1. grønnsaker, poteter, frukt og bær 2. korn, kornprodukter og tørkede belgfrukter 3. fisk, rødt og hvitt kjøtt, egg og innmat 4. melk og melkeprodukter 5 ...
Kostsirkelen by Karoline Birkhol
prezi.com › ors2mdyknofb › kostsirkelenSep 23, 2010 · KOSTSIRKELEN. Velg innan kategoriane; - Lettmelk istadenfor fløte. - Fisk eller kvitt kjøtt istaden for kjøtt med mykje fett. - Grovt mjøl og brød istaden for fint mjøl, loff og gjærbakst. - Frisk frukt og bær istaden for hermetiske produkt og sylte. Frokost. - Brød eller havregrynsgraut (m/frukt og bær) - Juice eller melk.
Matcirkeln – Wikipedia
sv.wikipedia.org › wiki › MatcirkelnMatcirkeln (fram till 1991 kostcirkeln [1]) illustrerar sju huvudgrupper av livsmedel som bör ätas varje dag.Den introducerades 1965 i Sverige av Statens Institut för Folkhälsan (bildat 1938 och 1972 ersatt av Statens Livsmedelsverk) och efter amerikansk förlaga. [2]
Kostsirkelen by Lisa Horn
prezi.com › p › cuberf1nq5myKostsirkelen Egg Frukt, bær og grønnsaker Kjøtt og fugl Fisk & sjømat Fisk & sjømat Fisk er en viktig del av kostholdet vårt. Det skyldes høyt innhold av næringsstoffer som er nødvendige for et godt kosthold. Fisken er blant annet en viktig kilde for protein, selen og jod. Protein
karbohydrater: Hva kjennetegner et sunt kosthold?
karbohydratene.blogspot.com › 2009 › 11Nov 02, 2009 · Kostsirkelen er en måte å illustrere hvordan du skal setter sammen kostholdet ditt på rett måte. Den viser oss hvilke matvarer vi skal spise og hvilke mengder vi burde spise av hver type. I følge kostsirkelen skal vi da ha 3/4 korn, brød bakst, grønnsaker og frukt, mens den siste 1/4 skal bestå av kjøtt, fisk, meierivarer, smør og olje.
kosthold – Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no/kosthold17.03.2020 · Kosthold er forbruket av matvarer over en viss periode. Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser. For å opprettholde normal kroppsfunksjon er det nødvendig med et tilstrekkelig inntak …