korn, kornprodukter og tørkede belgfrukter · grønnsaker, poteter, frukt og bær · fisk, rødt og hvitt kjøtt, egg og innmat · melk og melkeprodukter · matfett.
Kostrådene. 1. Variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Nasjonale faglige råd blir gitt på områder med lite faglig uenighet, men der det likevel er behov for å gi nasjonale råd og praktiske eksempler.
Mar 22, 2020 · Kostsirkelen - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA. Hopp til innhold. Velg språk: Bokmål. ChevronDown. Ops, noe gikk galt.
Kostsirkelen viser alle matvaregruppene ... For å vise hvor stor plass hver matvaregruppe bør ha i kostholdet, kan vi plassere dem inn i en kostsirkel der ...
helsedirektoratets kostråd helsedirektoratets kostråd. 5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. bruk også gjerne fisk som pålegg. •ådet tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. R inst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, M akrell eller sild.m
Grønnsaker, frukt eller bær bør være en naturlig del av hvert måltid. Tallerkenmodellen kan være fin å ha i tankene når du skal sette sammen et sunnere måltid. Se for deg at tallerkenen deles i tre like deler. Til middag kan det se slik ut: 1/3 grønnsaker. 1/3 …
17.12.2019 · Helsedirektoratets kostråd. Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra både for helse og trivsel. Illustrasjon: Lisa Westgaard / Tinagent. Ofte kan små grep i hverdagen ha stor betydning for helsen.
Kostsirkelen viser de vanligste norske råvarene, inndelt i matvaregrupper. Trykk på de ulike matvaregruppene for å lære mer. Vi har tatt utgangspunkt i Helsedirektoratet sine generelle kostråd og gjort disse enda bedre tilpasset overvekt.
Helsedirektoratets kostråd – Brosjyre og plakat. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell. Plakater for kostrådene om grove kornprodukter, frukt og grønt, fisk, salt og sukker/vann. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell. Matdagbok – for deg som vil bli mer bevisst på kostholdet. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell.
18.01.2011 · Helsedirektoratet - Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet (pdf) Les mer. Reviderte nøkkelråd for mat og mosjon ble lansert vinteren 2011. Nøkkelrådene er basert på omfattende vitenskapelig dokumentasjon i rapporten "kostråd for å fremme folkehelsen og forbygge kroniske sykdommer" fra Nasjonalt råd for ernæring.
Kostsirkelen viser de vanligste norske råvarene, inndelt i matvaregrupper. Trykk på de ulike matvaregruppene for å lære mer. Vi har tatt utgangspunkt i Helsedirektoratet sine generelle kostråd og gjort disse enda bedre tilpasset overvekt.
Jan 18, 2011 · Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Velg gjerne nøkkelhullsmerkede matvarer.
PDF. Helsedirektoratets kostråd – Brosjyre og plakat. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell. Plakater for kostrådene om grove kornprodukter, frukt og grønt, fisk, salt og sukker/vann. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell. Matdagbok – for deg som vil bli mer bevisst på kostholdet.
Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. · Ha en ...
Dec 17, 2019 · Kostrådene er basert på rapporten " Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer " (helsedirektoratet.no). Rapporten bygger på systematiske kunnskapsoppsummeringer, nasjonalt og internasjonalt. Den konkluderer med konkrete kostråd og beskriver både metoden og det vitenskapelige grunnlaget.
Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove korn- produkter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.