Mars One – Store norske leksikon
snl.no › Mars_OneMars One. Brødsmulesti. Store norske leksikon. Teknologi og industri. Romvirksomhet. Bemannet romfart. Slik tenker Mars One seg en bemannet base på Den røde planet. De første astronautene skal etter planen ankomme i 2023, men har kun enveisbillett. Prosjektet er omdiskutert.
Mars – mytologi – Store norske leksikon
https://snl.no/Mars_-_mytologi31.10.2018 · Mars, krigsguden i romersk mytologi. Opprinnelig var han en italisk naturguddom, senere ble han likestilt med grekernes Ares. Mars var fra gammel tid en av de italiske folkeslagenes hovedguddommer, og ble særlig dyrket av de krigerske stammene i Mellom-Italia som den fornemste gud nest etter Jupiter. Opprinnelig kan Mars ha vært en vår- og …
Store norske leksikon
snl.noStore norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Med opptil 3 millioner brukere i måneden og 550 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser/organisasjoner.
9. mars – Store norske leksikon
https://snl.no/9._mars9. mars Store norske leksikon Datoartikler Dette er en datoartikkel. Disse ble publisert i 2009 og er ikke blitt oppdatert etterpå. Redaksjonen i Store norske leksikon har ikke bestemt oss for om vi skal beholde disse artiklene, men lar dem ligge ute enn så lenge. Les om måneden mars. 9. mars feires den katolske kirkehøytiden Førti riddere.
Mars One – Store norske leksikon
https://snl.no/Mars_One12.09.2020 · Mars One Store norske leksikon Teknologi og industri Romvirksomhet Bemannet romfart Slik tenker Mars One seg en bemannet base på Den røde planet. De første astronautene skal etter planen ankomme i 2023, men har kun enveisbillett. Prosjektet er omdiskutert. Mars One. Lisens: Begrenset gjenbruk
Mars – mytologi – Store norske leksikon
snl.no › Mars_-_mytologiMars, krigsguden i romersk mytologi. Opprinnelig var han en italisk naturguddom, senere ble han likestilt med grekernes Ares. Mars var fra gammel tid en av de italiske folkeslagenes hovedguddommer, og ble særlig dyrket av de krigerske stammene i Mellom-Italia som den fornemste gud nest etter Jupiter.
mars – Store norske leksikon
snl.no › marsMars – mytologi. gregoriansk kalender. Artikkelinfo. Artikkelen er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon. Fagkonsulent for artikkelen: Petter Dannevig , Meteorologisk institutt. Sist oppdatert: 1. juli 2020 , se alle endringer. begrenset gjenbruk.
mars – Store norske leksikon
https://snl.no/mars01.07.2020 · mars – Store norske leksikon mars Store norske leksikon Historie Kulturhistorie Tidsregning Mars er årets tredje måned, med 31 dager. Mars er måneden for vårjevndøgn. Etymologi latin Martius I den eldre romerske kalender var mars den første måneden i året. Navnet stammer fra den romerske mytologi, måneden var helliget krigsguden Mars.
23. mars – Store norske leksikon
https://snl.no/23._mars23. mars Store norske leksikon Datoartikler Dette er en datoartikkel. Disse ble publisert i 2009 og er ikke blitt oppdatert etterpå. Redaksjonen i Store norske leksikon har ikke bestemt oss for om vi skal beholde disse artiklene, men lar dem ligge ute enn så lenge. Les om måneden mars . 23. mars er nasjonaldag i Pakistan .
20. mars – Store norske leksikon
snl.no › 20Redaksjonen i Store norske leksikon har ikke bestemt oss for om vi skal beholde disse artiklene, men lar dem ligge ute enn så lenge. Les om måneden mars. 20. mars er festdag for St. Cuthbert, sjøfolkenes skytshelgen. Joakim og Kim har navnedag. 20. mars er nasjonaldag i Tunisia.