Typisk norsk mat - Vin & Matguiden
www.vinochmatguiden.se › typisk-norsk-matIdag så åker jag till Norge för att hälsa på en gammal vän. Jag satt och funderade lite på vad som är typisk norsk mat men kunde inte komma på något mer än norsk lax och brunost. Tur är så har Visit Norway gjort en fin sammanställning som jag hade tänkt att dela med mig utav här. Fenalår - Rimmad och torkadfårfiol.
Tradisjonsmat - TINE Kjøkken
https://www.tine.no/oppskrifter/tema/tradisjonsmatHer finner du gode oppskrifter på typisk norsk tradisjonsmat! Fårikål Enkel • 120 Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt! 4/5 Klubb og duppe Middels • 60 Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange.
Typisk Norsk: Hvilken mat er det vanlig å spise i Norge?
https://typisk-norsk.blogspot.com/2011/02/hvilken-mat-er-det-vanlig...I Norge er spiser man mat fra alle steder av verden, for eksempel pasta, pizza, taco, kebab, sursøt og mye mer, men det finnes også matretter/mat som er typisk norsk (men det finnes også i andre land). Eksempler på dette er raspeballer, fårikål, pinnekjøtt, lutefisk, smalahove og brunost. Raspeballer er boller lagd av mel og potet
norsk mat og matkultur - Store norske leksikon
https://snl.no/norsk_mat_og_matkultur12.07.2021 · Norsk mat og matkultur bærer preg av vårt marginale jordbruk og tøffe klima. Råvarene har vært tilgjengelige i relativt korte sesonger og ofte i store mengder, slik som under torskefisket, sildefisket, innhøstingen av korn, opptak av poteter og slaktingen av dyr. Behovet for å konservere råvarer mens de er i sesong, slik at de rekker til et helt års forbruk, er grunnlaget …