Vitamin D finnes i tran og fet fisk. Enkelte matvarer er beriket med vitamin D, for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Melk med vitamin D kan ikke erstatte fet fisk og tran, men kan være et supplement. Tre glass ekstra lett melk (1 glass = 1,5 dl) gir deg nesten en femtedel av D-vitaminet du trenger hver dag.
Det er få matvarer som er gode kilder til vitamin D. Den mest utbredte kilden til D vitamin i den daglige kosten er som regel fete fiskeslag som sardiner, ...
21.09.2020 · Vitamin D finnes ikke i mange typer mat. De viktigste vitamin D-kildene er fet fisk, rogn og fiskelever. I tillegg er margarin og ekstra lett melk (grønn kartong) tilsatt vitamin D. Laks inneholder ca. 10-12 µg vitamin D per 100 gram. Sild inneholder ca. …
D-vitamin er i fet fisk som laks, ørret, makrell, kveite, sild og rødspette. I Norge er det tilsatt D-vitamin i ekstra lettmelk, margarin og smør. 100 gram ...
Vitamin D-kilder ... Det er få matvarer som bidrar med vesentlige mengder av vitamin D. Fet fisk, fiskelever og tran har et høyt innhold av vitamin D. I fiskeslag ...
Den beste kilden til D vitamin er, i likhet med omega 3, fet fisk som laks, makrell, sild og ørret, fiskerogn, i tillegg til torskelever. Verken grønnsaker ...
13.12.2017 · Slik får du nok vitamin D. Lavt nivå av vitamin D kan gi muskelsmerter og slitenhet. Dette må du spise for å få i deg nok vitamin D. Vitamin D i kosten får du blant annet ved å spise tilstrekkelig med fisk. På NHI.no finner du pasientinformasjoner, nyhetsartikler og intervjuer.
Vitamin D finnes i tran og fet fisk. Enkelte matvarer er beriket med vitamin D, for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Melk med vitamin D kan ikke ...
1. Torskelever. Den aller beste naturlige kilden til vitamin D er torskelever. · 2. Laks. Fisk og sjømat er gode kilder til vitamin D, og laks som er en fet fisk ...