D-vitamin – Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no/D-vitamin25.09.2020 · D-vitamin er et fettløselig vitamin som spiller en viktig rolle i kalsium-balansen i kroppen og opprettholdelse av skjelettet. D-vitaminer er sparsomt utbredt i naturen. Fiskelever er den eneste rike kilden, men mange typer fisk og annen sjømat, egg og også soltørket sopp kan inneholde betydelige mengder. Vitamin D kan dannes i huden ved bestråling med ultrafiolett …
Vitamin D – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/Vitamin_DVitamin D (kolekalsiferol) er et fettløselig vitamin. En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Tilstrekkelig med vitamin D helt fra barndommen av har betydning for å kunne unngå beinskjørhet i eldre år. Kroppen lager selv vitamin D når man er ute i sola. Vitamin D finnes i fet fisk, fiskerogn og lever.
Vitamin D i mat - NHI.no
nhi.no › naring-og-vitaminer › vitamin-d-i-kostenSep 21, 2020 · Vitamin D finnes ikke i mange typer mat. De viktigste vitamin D-kildene er fet fisk, rogn og fiskelever. I tillegg er margarin og ekstra lett melk (grønn kartong) tilsatt vitamin D. Laks inneholder ca. 10-12 µg vitamin D per 100 gram. Sild inneholder ca. 10-15 µg vitamin D per 100 gram.