Du lette etter:

d vitaminkilder

Fakta om vitamin D - Nettdoktor
https://www.nettdoktor.no/ernaering/vitaminer/artikler/vitamind.php
Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D. Man bruker normalt betegnelsen "vitamin" om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin.
De 5 bedste kilder til D-vitamin | IN
www.madogbolig.dk › 5-gode-kilder-til-d-vitamin
Jan 08, 2020 · D-vitamin i laks: 30 µg/100 g. Det er hovedsageligt fede fisk, som bidrager med D-vitamin. Laks er en af de allerbedste kilder. Laks kan både spises som pålæg til frokost, men også til aftensmad. Hvis du spiser 100 g laks til aften, er dit daglige behov for D-vitamin mere end dækket … og laks smager jo fantastisk!
D-vitamin styrker immunforsvaret | Aktiv Trening
https://aktivtrening.com/sunn-livsstil/immunforsvar/d-vitamin-styrker...
18.02.2020 · Gode D-vitaminkilder. Sollys og fet fisk er de suverent beste D-vitaminkildene. Uten disse er det svært vanskelig å få i seg nok av den daglige dosen via kostholdet. Du må for eksempel spise syv egg eller drikke ni liter melk for å komme opp i anbefalingen, mens det holder med 25 gram laks. Mikrogram D-vitamin pr. 100 gram
D-vitamin – Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no/D-vitamin
25.09.2020 · D-vitamin er et fettløselig vitamin som spiller en viktig rolle i kalsium-balansen i kroppen og opprettholdelse av skjelettet. D-vitaminer er sparsomt utbredt i naturen. Fiskelever er den eneste rike kilden, men mange typer fisk og annen sjømat, egg og også soltørket sopp kan inneholde betydelige mengder. Vitamin D kan dannes i huden ved bestråling med ultrafiolett …
Vitamin D i mat - NHI.no
nhi.no › naring-og-vitaminer › vitamin-d-i-kosten
Sep 21, 2020 · Vitamin D finnes ikke i mange typer mat. De viktigste vitamin D-kildene er fet fisk, rogn og fiskelever. I tillegg er margarin og ekstra lett melk (grønn kartong) tilsatt vitamin D. Laks inneholder ca. 10-12 µg vitamin D per 100 gram. Sild inneholder ca. 10-15 µg vitamin D per 100 gram.
Vitamin D - Hvordan får jeg nok? - Melk
https://www.melk.no/.../Melk-og-helse/Hvordan-faar-jeg-nok-vitamin-D
Vitamin D finnes i tran og fet fisk. Enkelte matvarer er beriket med vitamin D, for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Melk med vitamin D kan ikke erstatte fet fisk og tran, men kan være et supplement. Tre glass ekstra lett melk (1 glass = 1,5 dl) gir deg nesten en femtedel av D-vitaminet du trenger hver dag.
Sådan får du nok D-vitamin | Samvirke
samvirke.dk › artikler › saadan-faar-du-nok-d-vitamin
Jul 14, 2021 · Derudover forebygger D-vitamin en række sygdomme. Børn over 4 år og voksne er siden december 2020 blevet anbefalet at tage et dagligt tilskud på 5-10 µg D-vitamin i vinterhalvåret (oktober til april). Børn under 4 år anbefales 10 µg D- vitamin året rundt. Her er nogle af bedste D-vitaminkilder i kosten.
Vitamin D i mat - NHI.no
https://nhi.no › naring-og-vitaminer › vitamin-d-i-kosten
Vitamin D finnes ikke i mange typer mat. De viktigste vitamin D-kildene er fet fisk, rogn og fiskelever. I tillegg er margarin og ekstra lett ...
Vitamin D-mangel - Helsebiblioteket.no
https://www.helsebiblioteket.no › ... › Alle brosjyrer
Lett vitamin D-mangel er vanlig og enkel å behandle. Alvorlig og langvarig mangel på vitamin D kan i sjeldne tilfeller gi svekket eller skadet beinbygning ...
10 typer mat med mye Vitamin D | Sunnhetsrådet
https://www.sunnhetsrådet.no › artikler › mat-med-mye...
1. Torskelever. Den aller beste naturlige kilden til vitamin D er torskelever. · 2. Laks. Fisk og sjømat er gode kilder til vitamin D, og laks som er en fet fisk ...
Vitamin D - Apotek 1
https://www.apotek1.no › ... › Vitaminer
Viktige kilder er fet fisk (makrell, ørret, laks og sild), fiskerogn, fiskelever, margarin, samt smør og meieriprodukter som er tilsatt ekstra vitamin D.
Kilder til D vitamin – Möller´s - mollers.no
https://www.mollers.no › kilder-til-d-vitamin
Det finnes to typer D vitamin, D2 og D3, D2 finnes i ikke-animalske produkter, mens D3 kun finnes i animalske produkter. Av disse to formene er D3 satt ...
Hvordan får jeg nok vitamin D? - Melk.no
https://www.melk.no › Melk-og-helse › Hvordan-faar-j...
Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok. De viktigste kildene i norsk kosthold er fisk, egg, margarin og tran, ...
De 5 bedste kilder til D-vitamin | IN
https://www.madogbolig.dk/.../sundhed-traening/5-gode-kilder-til-d-vitamin
08.01.2020 · D-vitamin i laks: 30 µg/100 g. Det er hovedsageligt fede fisk, som bidrager med D-vitamin. Laks er en af de allerbedste kilder. Laks kan både spises som pålæg til frokost, men også til aftensmad. Hvis du spiser 100 g laks til aften, er dit daglige behov for D-vitamin mere end dækket … og laks smager jo fantastisk!
Vitamin D | Vitusapotek
https://www.vitusapotek.no › vitaminer › vitamin-d
Vitamin D kalles ofte ”solskinnsvitaminet”, fordi det dannes i huden når solen skinner på den. D-vitamin er viktig for normal beindannelse, opprettholdelsen av ...
D-vitamin og kosthold - D-vitaminmangel.no
https://www.d-vitaminmangel.no › nb-no › d-vitamin-o...
D-vitamin er i fet fisk som laks, ørret, makrell, kveite, sild og rødspette. I Norge er det tilsatt D-vitamin i ekstra lettmelk, margarin og smør. 100 gram ...
Vitamin D i mat - NHI.no
https://nhi.no/.../naring-og-vitaminer/vitamin-d-i-kosten
21.09.2020 · Vitamin D finnes ikke i mange typer mat. De viktigste vitamin D-kildene er fet fisk, rogn og fiskelever. I tillegg er margarin og ekstra lett melk (grønn kartong) tilsatt vitamin D. Laks inneholder ca. 10-12 µg vitamin D per 100 gram. Sild inneholder ca. …
Vitamin D – Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D
Vitamin D (kolekalsiferol) er et fettløselig vitamin. En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Tilstrekkelig med vitamin D helt fra barndommen av har betydning for å kunne unngå beinskjørhet i eldre år. Kroppen lager selv vitamin D når man er ute i sola. Vitamin D finnes i fet fisk, fiskerogn og lever.
D-vitamin - Store medisinske leksikon
https://sml.snl.no › ... › Fordøyelsessystemet › Ernæring
D-vitamin er et fettløselig vitamin som spiller en viktig rolle i kalsium-balansen i kroppen og opprettholdelse av skjelettet.