Hvordan kan elever bli flinkere på kildekritikk?
https://forskning.no/a/134817320.06.2019 · torsdag 20. juni 2019 - 04:30. – Elever på videregående skole tror nok at de har litt mer kontroll på kildeinformasjon og kildekritikk enn det de egentlig har. Ordene kommer fra professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, Helge Strømsø. Utsagnet står i en viss kontrast til en spørreundersøkelse som nylig ble sluppet av Store ...
Elevkanalen - Kildekritikk
www.elevkanalen.no › Artikkel › openartikkelKildekritikk. Hver dag møter du en strøm av informasjon. Det er fort gjort å bli lurt om du ikke er kritisk til opplysningene du får servert. Skrevet av Silje Thalberg, journalist og lærer. En kilde er noe som gir oss informasjon. Det kan for eksempel være en person, en bok, en film eller en nettside.
For lærer | mellomtrinn | kildekritikk
www.dubestemmer.no › larer › barnFaktisk.no faktasjekker nyhetssaker. De har også laget et undervisningsopplegg om kritisk mediebruk og kildebevissthet på tenk.faktisk.no. Målgruppen er ungdomstrinn og videregående opplæring, men kan også være en kilde til tips for kildekritikk for yngre barn. Du kan også teste ut læringsstien om falske nyheter på ndla.no.
Undervisningsopplegg | Medietilsynet
www.medietilsynet.no › digitale-medier › skoleUndervisningsopplegg. Digital ferdigheter er definert som en av de grunnleggende ferdighetene i fagfornyelsen. Medietilsynet utvikler undervisningsopplegg om blant annet kildekritikk, falske nyheter og deepfakes. Alle våre undervisningsopplegg er utarbeidet i samarbeid med fagmiljøer, slik som Utdanningsdirektoratet, DuBestemmer og Tenk ...
Kildekritikk | mellomtrinn
https://www.dubestemmer.no/tema/mellomtrinn/kildekrikkKildekritikk. Når du ser nyheter på TV, hører på radio eller leser noe i avisen, regner du sikkert med at det som sies eller skrives, er sant. Hvis du søker etter informasjon på nett eller leser hva som skrives på blogger eller sosiale medier, regner du kanskje også med at du kan stole på det du leser. Men sånn er det ikke alltid.